Eseménynaptár

Aktuális hírek, eseméyek a Pannónia Gasztrohajón.
A Pannónia Gasztrohajó séfje Ruprecht László

DSC_7556A gasztronómia művésze Ruprecht László – a mangalica és kappan fogásairól már jól ismert – mesterszakács, aki a hagyományos ételeket modern köntösben álmodta újra. A Pannónia Hajó a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermeit látja vendégül, így hónapról hónapra díjnyertes séfek és díjazott fogásaik mutatkoznak be fedélzetünkön.
A hajó konyhájában igazi gasztronómiai művészet folyik! Mivel a Pannónia Hajó eredetileg utasszállító hajóként üzemelt, a konyha kialakítása az oldalfal megbontásával majdvisszaállításával volt csak lehetséges. Így jöhetett létre a legmodernebb felszereltségű eszközpark, ami a legfelkapottabb éttermek szakértelmével vetekszik.

Január: Best of Menü egész januárban

Egész januárban vendégeink kedvenc ételei és kedvenc borválogatásunk kerül terítékre a fedélzeten. A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) konyhafőnökei által megálmodott menüt a Pannónia Gasztrohajó legénysége varázsolja tányérra.

Találkozzunk a fedélzeten!

  • Füstölt pisztrángfilé édesköménnyel, karottával és kaviárral
  • Fürj kacsamájjal, csicsókával, kelkáposztával
  • Mangalicaszűz turbolyával, rozmaringos téli zöldségekkel
  • Lassan párolt marha Stefánia lencsével és sütőtökkel
  • Sajtválogatás
  • Birsalma, vanília, dió

Bővebb info és foglalás itt!

Február:

jahni“A hagyomány szeretete a jövő szeretetét is magában hordozza” (Lalla Romano). A neves olasz írónőtől kölcsönzött mottó igen közel áll a Kistücsök által képviselt filozófiához.
Lassan két évtizede, amikor huszonévesen átvettem az éttermet, voltak elképzeléseim, terveim és álmaim. A kezdetekben talán még nem is tudtam volna pontosan meghatározni azokat a célokat és a hozzájuk vezető utat, amelyeket azóta tudatosan és következetesen építettem fel, a gasztronómiai kultúra és közeg is egészen más volt még. Aztán elkezdődött valami. Egy világlátott vendégemnek köszönhetően, akivel azóta is szoros barátságot ápolok, egyre intenzívebben kezdett el érdekelni, hogy mi történik a külföld éttermeiben. Rengeteget beszélgettünk, később elkezdtünk kulináris “tanulmányutakra” járni.

Valentin napi hajózás...

hamarosan…

Március:

hamarosan…

Április:

hamarosan…

Május:

hamarosan…

Június:

hamarosan…

Július:

hamarosan…

Augusztus:

hamarosan…

Augusztus 20-i tűzijáték a Duna vizéről

hamarosan…

Szeptember:

hamarosan…

Október:

hamarosan…

November:

hamarosan…

December: Anyukám Mondta Étterem - Encs

dudasokMindketten Olaszba’ dolgoztunk, mint főpincér és mint séf, és mint akik szeretnek ott.
Az idők teltek, és arra gondoltunk egy kis két és fél éves New York-i kitérő után, hogy vár a haza, és jöttünk haza. Először sarok-bárt csináltunk, aztán sarok-pizzériát, aztán meg anyukám mondta éttermet.

ASZTALFOGLALÁS ÉS RÉSZLETEK ITT
December 31.: Szilveszteri vacsora a Pannónia fedélzetén

pannonia_gasztrohajo_4Egy igazán exkluzív gourmet élmény vacsora a Pannónia Gasztrohajó fedélzetén szilveszter este.

Szilveszteri menü

Hideg előétel:
Hízott kacsamáj, turbolya, mézes kalács, füge, sós pisztácia
Leves:
Zempléni bárányleves, savanyú káposzta, vízi torma

Meleg előétel:
Tanyasi csirke, kijevi fűszervaj, burgonyák, cavalo nero

Főétel 1. :
Mangalica pofa, oldalas, csicsóka, cékla

Pihentető fogás:
Fehérborsos, szarvasgomba sorbet

Főétel2. :
Szarvas bélszín, savanyított zöldségek, római kömény

Sajt:
Kézműves sajtok, Abaúji akácméz

Desszert:
„ Világbéke”

Ár: 60.000,-Ft/fő (a korlátozott férőhelyekre, valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel a program már foglalható)

Részletek hamarosan.

Foglalás itt!

i

TOVÁBBI ESEMÉNYEK HAMAROSAN...